به گزارش ایرنا "دکتر محمدحسین فرهنگی" در که مراسم اختتامیه یازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان و افتتاحیه اولین جشنواره قهرمانان صنعت ساختمان در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران سخنرانی می کرد، با انتقاد از کم توجهی به هویت ساختمان ها گفت: بحث ابنیه و ساختمان از بحث های اساسی و کلیدی است که متأسفانه در کشور ما با مقداری کم توجهی مواجه شده است. این در حالیست که تمامی مقدمات و ابزارهای مورد نیاز در این موضوع از جمله بازار، تقاضا، اولویت های اجتماعی، مطالبات در حوزه های مختلف کشور در حوزه سیاست گذاری و قانون گذاری و ضرورت ها وجود دارد. اما مسئله هویت ساختمان ها مورد غفلت و کم توجهی است که بنده به صراحت و به طور مشخص اعلام می کنم هیچ خط و سیاست روشن و مشخصی در این حوزه وجود ندارد. در مورد داشتن هویت شهرها و ساختمان ها شعارها و ایده های کلی مطرح می شود اما در عمل هیچ اقدامی انجام نیافته است.
"دکتر فرهنگی" با اشاره به اینکه اخیراً در بحث مقاوم سازی و بالا بردن مقاومت ساختمان ها در برابر زلزله هم در مسکن روستایی هم در مسکن شهری برنامه ها و کارهای قابل قبولی انجام یافته است. ابتکاراتی از قبیل مصالح سبک، بتن های مقاوم و موارد مشابه آن از جمله مواردی هستند که بطور جدی در این جهت حرکت خوبی را نشان می دهند و نوید آینده ای مناسب می باشند که جای تقدیر دارد.
عضو هیئت رئیسه مجلس در مورد داشتن هویت در شهرسازی و ساختمان سازی افزود: مسکن باید واقعاً آنچه که در نام خودش دارد باید ایفای نقش بکند. مسکن اصطلاحی است که خداوند متعال در قرآن کریم از آن استفاده کرده است که ما ایرانی ها هم از آن استفاده کرده ایم. مسکن به معنای آرامش و سکون و به جایی اطلاق می شود که انسان در آن احساس آرامش و راحتی بکند.
ایشان به اشاره به اینکه به کارگیری کلمه مسکن برای جایی که انسان ها می خواهند آنجا زندگی کنند، بهترین و هوشمندانه ترین استفاده از یک واژه است، خاطر نشان کرد: مسکن به معنای آرامش هم باید به صورت فردی مورد توجه قرار گیرد هم به صورت جمعی و اجتماعی در معماری ها و شهرسازی ها.
دکتر محمدحسین فرهنگی افزود: مابین شهرسازی و فرهنگ افرادی که در آن شهر زندگی می کنند، ارتباط خاصی دارد. شهری که دارای ساختار همگن و مناسب باشد مردمان آن شهر دارای روحیه گذشت، تعاون، همکاری و با محبت خواهند بود ولی شهری که دارای ساختار و بافت ناهمگن و نامناسب باشد مردمان آن شهر افرادی پرخاشگر و درگیر با یکدیگر و بدون عاطفه خواهند بود. لذا عناصری مانند وحدت، معنویت و عاطفه می تواند در ساختمان سازی ها دخالت کنند که در فرهنگ جامعه تأثیرگذار خواهد بود.
دکتر فرهنگی همچنین اضافه کرد: یکی از محورهای اصلی قضاوت نسل های آینده در مورد ما همین مسئله مسکن و شهرسازی است. آیندگان عقل جمعی و تکنیکی ما را بر اساس ساختمان هایی مورد سنجش قرار خواهند داد که جلوی چشم آنهاست. آنها شهری مانند شهر تهران را خواهند دید که دارای یک معماری از هم گسیخته، بدون ارتباط، بدون هویت و در برخی مواقع بدون رعایت اصول زیبا شناختی. این وضعیت زمانی دارد اتفاق می افتد که افراد مبتکر و خلاق با دیدگاه های تأثیرگذار که بتواند این صحنه را به نوع دیگری آرایش کند در کشور وجود دارد فقط اراده ای لازم است که آنها را جمع کند و به خروجی های شامل رفاه، آرامش، زیبایی و هویت باشد تبدیل کند.
دکتر محمدحسین فر هنگی از متخصصان، فعالان و علاقمندان صنعت ساختمان خواست تا در موارد قانون گذاری نیز مشارکت داشته و نظر بدهند. وی اضافه کرد: ما باید در حوزه کاری خودمان به ویژه در مورد آنچه که اولویت و اهمیت بیشتری دارد، همه جوانب را ببینیم. قانون نظام مهندسی خلل هایی دارد که سلایق بیشتر می توانند در آن دخالت داشته باشند. لذا طرح اولیه اصلاح قانون نظام مهندسی نوشته شده و در حال بررسی است تا در این حوزه قانونی داشته باشیم که مواردی نظیر استحکام، ایمنی، رفاه، آرامش و زیبایی را شاهد باشیم.